Hotel Termal

Varna, bekend als de Zeehoofdstad van Bulgarije met ruim 500 000 inwoners, 450 km bij de hoofdstad Sofia vandaan, is de grootste en de mooiste stad van de Zwaartezee kust. De stad heef een amfitheaterachtige ligging rondom de baai en het meer. Rondom de stad zijn er veel privé villa’s en veel hotels. Het vliegveld van Varna is open door het hele jaar heen.


Het klimaat is zacht in de winter en koel in de zomer. De watertemperatuur is in de zomer tussen 22 en 25°C. Varna is een toeristische plaats van hoge klasse, die bezocht wordt door vele  toeristen en vakantiegangers. Vlakbij zijn de welbekende toeristische plaatsen “St. Constantijn en Elena” en “Goud strand”, waar in de zomer seizoen meer dan 100 000 vakantiegangers vertoeven.


Hotel “Termal” is 15 km bij Varna vandaan en 3 km van het centrum van Goud strand en 150 meter van de kustlijn. Het hotel heeft eigen park met magnifiek uitzicht naar de zee. Behalve als Centrum voor revalidatie en therapieën, het hotel staat bekend ook als modern SPA centrum.

Het typische klimaat, de warme zonnestralen, de schone lucht, het warme zeewater rijk aan zouten en micro-elementen, de helende kwaliteit van de modderbaden, de rijkdom aan kruiden omzetten het hotel in een centrum van rust en ontspanning met profylactische en genezende behandelingen, en rehabilitatie.

Hoog opgeleid personeel zorgt voor uw optimale welzijn. Iedere gast krijgt individuele programma en begeleiding incl. modder en water behandeling, reflextherapieën, fysiotherapie, kinesitherapie. Modder behandeling – de modder is rijk aan zouten, micro-elementen en zwavelwaterstof, die eenmaal opgenomen door de huid, versterkt de bloedsomloop en de lymfe. Zij activeren en reguleren het stofwisselingsysteem. De genezende kracht van de modder heeft antiseptische werking en is uitstekend toe te passen bij reumatische aandoeningen, de ziekte van Bechterw, artritis, rughernia, spit, blessures en artrose. Gunstige werking ook bij jicht, gynaecologische ontstekingen, kinderloosheid, vetzucht.


Magnetische therapie en therapie met ultrasound – behalve bij het houding - en bewegingsapparaat, is deze succesvol bij behandelingen aan zenuwziektes, migraine, slapeloosheid, verstoorde bloedsomloop naar de hersenen, voorhoofdsholteontstekingen, astma.

De waterbehandelingen bieden aroma therapie, kruidentherapie, onderwater massage, parelbad.

Bij reflextherapie wordt verschillende soorten massages toegepast: geneesmassage, Manuele therapie, ontspanningsmassage, anticellulitis massage, massage met aromatische oliën en chocola.

De hotelkamers zijn voorzien van airconditioning, TV, minibar, telefoon, terras, bad met douche en toilet.

Andere faciliteiten van het hotel zijn restaurant, lobbybar, open zwembad, lift en internet (tegen betaling).

PHOTOS