Dobrinishte

Het dorp bevindt zich op 850 m boven de zeespiegel, 156 km bij Sofia vandaan en 6 km bij de bekende wintersportplaats Bansko.  Omringt door drie bergen, Rila, Pirin en Rodopiën, biedt Dobrinishte de beste omstandigheden voor winter- en zomer toerisme: ongerepte natuur, hete thermale waterbron met helende eigenschap, skipistes, gastvrije mensen en aantrekkelijke prijzen.

Het mineraal water van Dobrinishte is goed bij de behandeling van:

·         aandoeningen aan het bewegingsapparaat

·         perifeer zenuwstelsel

·         nier- en maagaandoeningen

·         gynaecologische- en huidaandoeningen en ontstekingen

·         wondengenezend.

 Het drinken van het mineraalwater helpt bij:

·         Spijsvertering aandoeningen

·         Bij ziektes aan de nieren en blaaswegen

·         Stofwisseling- en hormonale aandoeningen: diabetes en jicht

·         Gal- en lever ziektes

·         Intoxicatie door lood en langdurig medicijn gebruik

·         Aandoeningen aan de luchtwegen

Pension “Te gast bij Venche en Roemen”

Uitermate gastvrij en hartelijk onthaal.  Bij Roemen en Venche neemt men een kijkje van dichtbij in de keuken van de typische Bulgaarse gastvrijheid en hartelijkheid, maakt kennis met de Bulgaarse traditie en cultuur. Met veel aandacht, smakelijke plaatselijke gerechten en verrukkelijke wijn, voelt men zich hier gauw thuis. Het huis bevindt zich in het centrum van Dobrinishte in de buurt van het thermale badhuis en het mineraalwater zwembad. Alle tweepersoons kamers zijn voorzien van eigen sanitair en TV. Het huis beschikt over een internetverbinding.  Ruime zomertuin en eigen geteelde groentetuin: tomaten, paprika, komkommers. Op basis van LO,  HP of VP.

Voor de bergliefhebbers, worden excursies en wandeltochten organiseert.  Als u wilt genieten van de schoonheid van de natuur, bijkomen van de dynamiek en de stress van uw dagelijkse leven en willen opladen met positieve energie, dan bent u van harte welkom in Dobrinishte.

PHOTOS